Войната в погребалния бизнес в Бургас пламна в буквалния смисъл - катафалка, паркирана пред блок 2 в бургаския жк”Славейков”, изгоря като факла при мистериозни обстоятелства рано тази сутрин.

Сигнал за пожара е получен в 4:18 ч., няколко минути по-късно на място е пристигнал екип от огнеборци, но огънят е погълнал автомобила набързо и почти целият е изгорял. Пожарът частично е засегнал и друга кола, съобщи "Флагман.бг".

Катафалката е собственост на малка фирма, оперираща в Бургас. ЕТ „Авона-Р. Черкезова” е самостоятелен играч на пазара и явно това е и сигнал към собственичката Румяна Черкезова.

Тя е дала показания в полицията, а след това казва пред "Флагман.бг": "Знам кой ме поръча, посочих името му на разследващите, но на този етап ще се въздържа да правя публични коментари”.

По думите й погребалният бизнес станал много свиреп, защото влезли "мутри”, които се опитвали да контролират всичко.

„Те си мислят, че това е много печеливш сектор, възприемат го само като фабрика за правене на пари и прилагат мутренски прийоми, за да смачкат конкуренцията. През лятото запалиха колата на колежката Стефка Димитрова, след това и погребалната й агенция. Сега дойде и моят ред”, допълни Черкезова.

Бургазлийката сподели, че се страхува за живота си, семейството си и всички, с които работи. Смята, че атаката срещу нея ще продължи.

"Знам, че палежът е умишлен. Колата беше изрядна, в отлично състояние. Наскоро мина ремонт. Няма как да се самозапали и да изгори толкова бързо!”, допълни Румяна Черкезова.

По думите й е поръчана, защото е неудобна. Фирмата й е самостоятелен играч и някой се опита да завладее пазарния й дял. "Запалиха ме, защото не се отчитам на мутрите. На нито една мутренска организация. За съжаление няма кой да ни защити и се страхувам”, каза още Румяна Черкезова.