Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име – името на победата.

Нека името стане символ на победата над злото, над безразличието и над страха. Това предложение направи актьорът Руслан Мъйнов по време на благотворителния концерт в памет на трагично загиналата журналистка. Идеята бе подкрепена от преобладаващата част от повече от 3-те хиляди зрители, присъствали на концерта, пише TVN.

Първо в БЛИЦ! Бащата и братът на брутално убитата Виктория разплакаха мрежата! (ВИДЕО) 

Самата алея вече е напълно достъпна и по-безопасна в късните часове на деня, от 50—те осветителни стълба с 24-часово видео-наблюдение, които фондация «Направи добро за непознат» вече монтира, а записите от камерите се излъчват директно в звено «КООРС» на община Русе.

„Доброто не започва и не свършва единствено с действията. То започва от сърцето, минава през самото действие и завършва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато видим, че нашите левчета са направили някой непознат щастлив“, каза в края на концерта председателят на фондацията Свилен Максимов. Той обяви, че благодарение да регистъра на даренията, който фондацията прави, чрез кода на сертификата за дарение всеки ще може да види точно за каква кауза е била изразходвана дарената от него сума.

Бившият мъж на журналистката Виктория Маринова: Аз знам защо Северин я уби, няма какво да го питам 

Събраните средства от продадените Сертификати за дарение, които бяха създадени специално за концерта, до момента възлизат на 23 000 лв., като точната цифра ще бъде обявена до седмица, след като се обработят всички данни от всички населени места, в които хората можеха да закупуват сертификатите. Информация за това ще бъде изнесена във фейсбук-страницата на фондацията – и по телевизия TVN, в която Виктория работеше като журналист и автор на предаването “Детектор“.

Фондация “Направи добро за непознат” е създадена през месец октомври, 2018 г. в памет на Виктория Маринова, за да продължи мисията и целите, в които вярваше тя – а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

Главната цел на Фондация “Направи добро за непознат” е да подтиква всички хора да правят добро на други, непознати за тях лица, с което на свой ред да ги подтикнат към добро за трети, четвърти (и така нататък) лица до постигане трайни навици сред хората за правене на добро без очакване за отплата.

Мероприятията и проектите, осъществявани и финансирани от Фондацията имат за цел да помогнат винаги на групи от хора, а не на определени индивиди.

Дейностите на Фондация “Направи добро за непознат” и нейните ресурси не могат да бъдат използвани за политически цели, да я ангажират в политическа предизборна кампания или водене на пропаганда в полза на политически партии, движения и формации.