Мъж, обявен за международно издирване от полицията в Горна Оряховица, се завърна от гурбет в Холандия сам и бе задържан на летището в столицата. На 3 април прокуратурата е повдигнала обвинение на Яшар А. с мярка за неотклонение „подписка“. Той се признал за виновен, че похитил бившата си приятелка Антоанета на 22 февруари тази година. Обадил се на адвокат от чужбина, който го посъветвал да се върне и да признае вината си, за да се иска споразумение с обвинението, пише "Борба".

Преди време, когато били гаджета, Яшар дал на младата жена крупна сума пари в евро и после започнал да си ги иска обратно. Антоанета обаче не му ги връщала и вече семейният Ромео решил да я накаже.

В злополучния ден той я поканил в къщата си в Добри дял на среща. След това обаче я завързал за леглото, залепил устата й с тиксо, заключил я и си тръгнал. След това заминал най-спокойно за Холандия, където работел като цветар.

По някое време похитената жена успяла да свали тиксото от устата си и започнала да вика за помощ. Писъците й били чути от съседи в селото, които се обадили на тел. 112. Антоанета била развързана, оказали й медицинска помощ, като следи от насилие и побой не били открити. Тя разказала какво точно се случило и как отказала връзка на Яшар, но не споделила за исканите пари. Веднага полицията в Горна Оряховица тръгнала по дирите на мъжа, но той не бил намерен. Предполага се, че още като се разчуло за издирването, той е минал Дунав мост и е пристигнал в Холандия въпреки забраната да напуска страната. Там било неговото семейство и част от роднините му. С Антоанета имали връзка от известно време, тя също била на гурбет, но не знаела, че нейният ухажор е женен и има деца. След като разбрала, решила да сложи край на връзката, но влюбеният Ромео не бил съгласен. След това започнал да я притиска да му върне крупната сума пари, каквато тя нямала. По време на срещата им в Добри дял Яшар й подарил скъпи вещи, но тя пак не склонила да продължат техните интимни отношения.