Повече от час и половина вчера лек автомобил с гръцка регистрация стоя неправилно паркиран на тротоара пред сградата на пощата в Сандански и създаваше неудобство на пешеходците в пиковия час от 11.00 до 12.30 часа.

Майки с деца в ръце, служители на община Сандански и служители на РУП се наложи буквално да се провират странично покрай паркирания автомобил или да слизат на пътното платно насред трафика. Майка с дете в ръка чака близо 5 минути да пресече уличното платно, тъй като оставените свободни 30-40 сантиметра на тротоара бяха недостатъчни, за да премине.

Изненадващо към 12.30 часа се появи водачът на колата. Оказа се жена – гъркиня, отвори багажника и постави вътре някакъв пакет. След това за около 10-ина минути остави вдигнат капака на багажника и нагло продължи да заема тротоара и да създава неудобство на пешеходците, докато си изяде пицата. 

Санданчанинът Георги Стоянов, който сам премина оттам и демонстрира, че преминаването на пешеходците е затруднено и те слизат на уличното платно, не се стърпя и подаде сигнал до служител на звено „синя зона“, който беше дежурен пред сградата на поликлиниката. Служителят обясни, че не може да наложи санкция и да позвъни на мобилната група, тъй като там не е обособена зона за платено паркиране.

Докато се обясняваше, шофьорката си изяде пицата, затвори капака на возилото си и потегли в посока изхода на града.

„Ако в Гърция служители на полицията установят, че си паркирал на тротоар, глобата е 1500 евро, а в България няма кой да ти състави акт, и то в центъра на Сандански“, каза Георги. Стоянов, който негодуваше от неправилно паркирания автомобил с гръцка регистрация.

Източник: struma.bg