Цигани методично изсичат гората край врачанското село Ракево, очевидци пред BulNews.bg. През целия зимен сезон ромите бракониерствали в гората, като явно брутално отсечените дървета не им стигнали и сега отново са тръгнали да си „берат“ дърва.
Хората от Ракево се оплакват, че всеки ден определена група цигани секат поголовно дърветата и товарят с тях по няколко каруци.  Въпреки, че горските и полицията периодично правят акции по задържане на бракониерите, изловените не са много, а след като ги глобят не си плащат актовете.
 
Наглостта на мургавите бракониери стига до там, че докато товарят каруците, си правят селфита. Според някои от жителите на селото, поведението на въпросните бракониери се дължи единствено на протекция от страна на кмета на селото Малин Тончев.
 
„За тези хора няма полиция, горски и закони. Тези карат коли без да имат завършен и втори клас, но въобще не се страхуват от нищо и никого. Не знаем ще се събудят ли полицията и горските някога или спят зимен сън и си затварят очите. Разочаровани сме вече от властта“, коментират потресени жители от селото.
 
Кметът на Ракево Малин Тончев не е открит за коментар.