Най-големият наркоплантатор, задържан в Източните Родопи, отново е в родното си село, гледа крави и получава шведска пенсия. Това съобщава 24rodopi.com., позовавайки се на жители на крумовградското село Качулка.
А. А. се е върнал от Швеция, където е бил на гости при сина си и отново е поел грижите в животновъдното си стопанство. Мъжът отглеждал около 20-30 крави. Според местни, той е работил дълги години в скандинавската държава, откъдето в момента получава пенсия.

Припомняме, че 66-годишният мъж бе задържан през септември миналата година, след като в двора и в къщата му полицаи откриха близо тон канабис.

„Беше много добре осигурен, още недоумяваме защо се бе захванал с тези неща. В Качулка гледа животни”, разказаха жители на крумовградското село, което се превърна в рекордьор по дрога в историята на Областната дирекция на полицията в Кърджали.

В двора на къщата на А.А. бе открита наркоплантация. Полицаите се натъкнаха на 86 стръка канабис. Общото количество на зелената листна маса бе 950 килограма. В дома на 66-годишния мъж пък бяха иззети 11 килограма изсушен материал от растението. След като сключи сделка с прокуратурата, Али А. получи условно наказание от 3 години „лишаване от свобода” и 6 000 лева глоба. Изпълнението на присъдата бе отложено с 5 години изпитателен срок.

Пред разследващите родопчанинът бе посочил, че семената му били предоставени от непознато лице, живеещо и работещо в Западна Европа.