Славчо, който наби възрастен незрящ пловдивчанин, който свири в един от пловдивските подлези, се сдоби с наказание за хулиганското си поведение. Мъжът от ромски произход ще бъде задържан за седем дни в ареста, съобщава "Трафик".


Инцидентът стана на 12 април в подлеза от северната страна на Тунела. Славчо циркулирал в района на центъра и Стария град в Пловдив. По обяд на същия ден той бил в подземното съоръжение и просел. Там бил и възрастен слепец, свирещ на кавал, за да препечели някой лев.

Звукът от музикалния инструмент подразнил циганина, изтръгнал го от ръцете на музиканта и го строшил в стената. Взел и белия бастун на незрящия мъж и го счупил, след което нападнал и самия музикант. Благодарение на бързата реакция на минувачите до сериозни наранявания не се е стигнало.

На място бил повикан патрул на Четвърто районно, който прибрал агресивния клошар.

Преди дни Славчо се изправи пред Районния съд под тепетата. Там той дори не е съжалил за действията си, заявявайки, че е имало защо да го направи. По думите му слепецът сам си бил виновен, но не е конкретизирал защо и за какво.

Мъжът е с чисто съдебно минало. Той е безработен, без постоянен адрес и без семейство. Сам признава за действията си.

Наказателният кодекс предвижда за подобна проява на дребно хулиганство санкция, изразяваща се в парична глоба или задържане в ареста. Поради факта, че Славчо е безработен, и заради дързостта на извършеното нападение магистратите решиха да го накажат с по-тежката санкция, а именно – арест. Клошарят ще прекара 7 дни на топло.

Решението подлежи на обжалване и протест.