Няколко паркоместа в непосредствена близост до сградата на Община Созопол се превърнали в истинска клопка за шофьори, твърди Илиян Петракиев, който вчера си изпатил, след като спрял колата си там, пише Флагман.

„Паркирах автомобил си Пежо 307 с плевенска регистрация, около 15.00 ч. до Общината. Бях с гости от Москва на които исках да покажа града и музея, понеже няколко години съм участвал в археологически проучвания. На паркинга зад общината, който явно е определен за служебен, като е поставен знак „Забранено влизане” и „Принудително преместване”. Клетките в обособения паркинг са маркирани с хоризонтална маркировка, както е изрично посочено и в чл.99 от ЗЗДП, но вероятно умишлено са оставени без каквато и да е маркировка с което е нарушен от една страна ЗЗДП, и се получава един вид капан за автомобили с цел облагодетелстване на частната фирма за репатриране. При запитването, от фирмата казват че това е въпрос към общината.”, сигнализира Илиян.

Той си е платил глобата, но е пуснал жалба срещу наложения му фиш. Очаква решението на съда, което ще даде точна трактовка на това дали там може да се спира, или не може. По думите му е нелогично тези паркоместа да са служебни, защото в почивен ден администрацията не работи.

"От кого се използват? Защо някои са надписани - служебен абонамент, някои платен абонамент, а други като в моя случай, са оставени празни? Щом има и платен абонамент, то в такъв случай и знакът пред улицата където пише служебен паркинг е невалиден, понеже това си е чист платен паркинг", смята Илиян Петракиев.