Пореден случай на агресия към животни шокира Фейсбук. Видео показва как мъж умишлено отрязва с брадва единия крак на котка, което води до смъртта ѝ.

Според свидетели, коментирали поста, трагичната случка се е разиграла преди половин месец. Котката е била намерена четири дни след инцидента от местен ветеринарен лекар, който се е опитал да я спаси, но за жалост без успех.

Неправителствената организация "DOG help - BG" също публикува кадрите с призив към хората да се спре насилието над животни. Стана ясно, че те също са изпратили жалба до Районна прокуратура.

"Надяваме се лицето да бъде задържано за постоянно и да получи най-тежката присъда, според Наказателния кодекс. Според нас момчето е опасно и може да посегне дори и на човек", сподели Радослав Рангелов от "DOG help-BG", цитиран от "Трафик".

Стана ясно, че извършителят на престъплението е задържан за срок от 24 часа и след това освободен. От Районно управление - Разлог излязоха с официална информация, че действията по извършеното престъпление продължават.

Мъж от Разложко шокира нета, съсече котка с брадва (СНИМКИ 18+)

Мъж от Разложко шокира нета, съсече котка с брадва (СНИМКИ 18+)