Известна бургаска ветеринарна клиника, намираща се в краен жилищен комплекс, прави куп излишни процедури само и само да вземе парите на стопаните. Това твърди нашата читателка Людмила Недялкова, която е загубила кученцето си. Смята, че това е станало заради лекарска немарливост, съобщава Флагман.
Вчера тя е установила, че 3-месечното й кученце Чарли изглежда болно. Потърсила е помощ във въпросната клиника. Посреща ги млада лекарка, която прави преглед на мини йоркширския териер и установила след рентгенова снимка, че има бронхит.

20 минути по-късно кученцето издъхва на масата в ръцете на лекарката и пред очите на стопаните му.

„Лекарката започна да му поставя инжекции. По някое време им загубих бройката – толкова много бяха, но съм убеден, че само спринцовките с лекарството бяха над 5. Отделно му би и две с глюкоза. След всяка следваща инжекция се виждаше как кученцето става все по-зле. Първоначално започна да трепери, после се отпусна, накрая започна и да похърква. Пред очите ми си отиваше!”, проплаква съпругът на Людмила - Атанас Недялков.

Ветеринарната лекарка забелязва, че нещо не е наред и започва да прави масаж на сърцето на умиращия Чарли. Но е твърде късно. Той вече е починал.

„Първоначално не реагирах. Всичко се случва – може да е било усложнение от болестта, може да е било лекарска грешка. Жена ми чакаше отвън и когато й казах лошата новина се разплака. Не търся възмездие нито към лекарката нито към собственика на клиниката лично. Платихме си процедурата – 40 лева, затова, че убиха кученцето ни, което се беше превърнало в част от семейството. Просто искам хората да знаят, че това не е място, където могат да очакват адекватна лекарска помощ за домашните си любимци”, допълва Недялков.

Собствениците са готови да извършат аутопсия на починалия си любимец, за да докажат окончателно причините за смъртта.