Майката на изчезналата в петък вечерта Мария  Маринова, ученичка в X клас в ПГ по МСС „Пейо Яворов“, съобщи в социалните мрежи, че детето й е намерено и вече си е вкъщи. Подробности къде е намерена 16-годишната Мария-Луиза, какво е състоянието й и къде е била цели четири дни не се съобщават.
„Искам да благодаря на хората, които споделиха моя зов! Да благодаря на брат си, на Ангел Хаджиев, в момента Мария-Луиза е намерена! Благодаря ви, мили хора! Благодаря на Ивана Терзиева, на моите колеги и работодатели и на още много хора, които бяха до нас“, е посланието на майката на издирваното четири дни момиче.

16-годишната Мария-Луиза Маринова беше в пълна неизвестност, което доведе майка й Магдалена до психически срив и вдигна на крак всичките ѝ роднини, приятели и познати да издирват дъщеря й. Последно в Мосомище се заговори, че Мария била проблемно дете. Често отсъствала от училище, а от дома си този път изчезнала след семеен скандал.

Дни след изчезването си Мария активира телефона си. Млад мъж е забелязал, че момичето е „online“ в социалната мрежа Фейсбук, съобщава toppresa.bg.

„Преди малко видях, че изчезналата Мария е на линия във фейсбук профила си, ако това ще има някакво значение”, сигнализира Хюсеин Молла.
В крайна сметка е важно само едно, че момичето е намерено и е живо и здраво, коментират близки на семейството.