Нервна съседка разплака 8г. дете, конфискува топката му и вкара в беля баща му, съветникът от БСП Благоевград Иван Станчев, пише struma.com.

Комшийката охранявала зорко личния си автомобил, паркиран на място близо до площадка за детска игра, където момченца ритали футбол.

Уплашена да не "наранят" колата и жената се саморазправила с децата и отнела топката им. При опита на бащата да потърси обяснение и на молбата му да я върне избухнал скандал.. Ето какво се случило: Детска игра, една топка и нервна съседка вкараха в беля съветника от БСП в ОБС Благоевград Иван Станчев.

Срещу него в ОБС Благоевград и полицията е постъпила жалба от живееща в съседния на неговия блок в кв."Еленово" непозната жена , която обвинила Станчев, че по време на междусъседска разпра я заплашвал.

А разпрата избухнала след безобидна детска игра, в близост до зорко охранявания автомобил на съседката. Момченца играели футбол на място, което от години поколения деца използвали за това.

Уплашена, че ще наранят автомобила и, който бил паркиран в близост тя се спуснала подгонила едно от децата, настигнала го и взела топката. Детенцето се разплакало и хлипайки разказало на баща си, общинският съветник Иван Станчев, че леличка от съседния блок му взела топката.

8- годишното дете изпаднало в ужас, че любимата му топка, няма да бъде върната."

Опитах се да го успокоя, но беше силно разстроен. Затова отидох на мястото да потърся жената с топката. Най-учтиво я помолих да я върне, тъй като става въпрос за деца, че от години тук изгарят децата от блока и аз съм ритал футбол на това място и, че така не се прави.

Би трябвало да поговори с децата, а не да пристъпва към подобни наказателни мерки и да го разстройва. Не само е уплашила моя син, но и негово приятелче, което се оплакало на майка си.


Иван Станчев със съпругата си 

На молбите ми да върне топката жената отговаряше категорично "Няма да я върна, няма да я върна". Направо бях ужасен, какъв битовизъм, какво чудо.

В началото ми беше дори смешно, но после, виждайки ината и реших, че тя наистина се е заяла с децата сериозно . Пак я помолих да върне топката, но не би. Тя сякаш сама подхранваше агресията си и изведнъж започна да кращи, че ще извика съпруга и. Дойда човекът, направи опит да я укроти и накрая успя.

Върна топката. За мен случая беше приключен, но изведнъж разбрах, че тази жена е пуснала жалби срещу мен, че съм я заплашвал.

Абсурд! Нямям обяснение, не съм и повишил тон, камо ли да я заплашвам. Не разбирам тази жена, чието име дори не знам какво иска, защо го прави?!. Питам се кое я провокира да прави от нищо нещо?!.

Разказвам всичко подробно, защото недоумявам докъде може да стигнат някои хора, пандемията ли отключи цялата тази агресия, та станахме като зверове, ще се изядем помежду си за нищо...... Просто не намирам думи".., така приключи разказа си съветникът Станчев.