Сезонът в община Приморско е добър предвид пандемията. Това обясни кметът д-р Димитър Германов.

Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни той. 

"Факт е, че българският турист за нас е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин.Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и всичко останало, показва ефект.

Да, действително има туристи. Няма как да са пълни хотелите на сто процента при положение, че 70% от туристите са били западни. Имам предвид Чехия, Словакия и Полша, в Китен пък Украйна и Русия.

Няма как да достигнем тази цифра, но ние трябва да сме доволни от това, което се случва. Искам да благодаря на всички български граждани, които са предпочели българското Черноморие и разбира се, Приморско и Китен", каза градоначалникът. 

В момента в Приморско има и чуждестранни гости. Това са чехи и поляци, допълни Германов, цитиран от БНР.

В Царево сезонът започна още през април, много хора дойдоха и не си тръгнаха, каза кметът на Царево Георги Лапчев. Притесняваме се дори, че има повече туристи от очакваното. 

"Недоволните са единствено тези, които получават отказ да се регистрират в хотел, защото няма празни места.Така ще е до средата на септември. Дано да няма проблем с тази ужасна болест. Всички виждаме какви са стойностите на заразените.

За момента не се отразява на туризма. Напротив, туризмът в същинското Южно Черноморие протича по брилянтен начин. Ако продължава така, ще се допрем до стойностите от миналата година, което е прекрасно".

В Царево са пристигнали и първите украинци и чехи, обясни още Лапчев.