Жилищна сграда в Бургас, санирана за 3 млн. лева, протече. Става въпрос за блок 16, Зона "А", в бургаския квартал "Меден рудник", саниран съвсем скоро, информира БНТ.
На пръв поглед сградата изглежда като нова. При по-обстоен оглед обаче се вижда, че изолацията на места не е поставена както трябва и докрай. Улукът на една от стените на блока пък започва буквално от средата на сградата. 

Най-големият проблем за живущите обаче се оказват течовете. По думите им те започнали още докато сградата се е санирала.
Проблемите започнали при смяната на покрива. Първоначално течовете били само на няколко места. Майсторите обяснили, че проблемът ще бъде оправен, но течовете засегнали и други места от блока.

Жителите на сградата са в безизходица. При дъжд домовете им се наводняват, а климатиците в блока са изгорели заради некачествено поставяне. От фирмата изпълнител от месеци не реагират на оплакванията на хората.

Когато навън завали дъжд, ситуацията става бедствена. От таваните на високите етажи започва да тече вода, която впоследствие се стича и към по-долните апартаменти. Черна вода тече и от комините на хората.

Хората съжаляват, че блокът им е бил саниран. Според тях самото саниране също е било съмнително скъпо - цените по работния проект били по-ниски от крайните цени. 

Местните власти са изпратили 20-дневно предупреждение към фирмата изпълнител. Ако до изтичането на този срок тя не реагира, срещу нея ще започне съдебна процедура.