Хеликоптери извършат учебно-тренировъчни облитания в тъмната част на денонощието на територията на Регионалния граничен сектор-Кюстендил, казаха от областната дирекция на полицията.

Оттам обаче не направиха коментар и не дадоха повече информация след многобройните въпроси и недоволство от страна на кюстендилци, че това се прави през нощта, нарушава се спокойствието и съня им.

Вертолетите летят ниско над кварталите в града и над селата на изток от Кюстендил, без светлинно обозначаване. При учебно-тренировъчните облитания, каквито стават вече три пъти за една седмица, се използват уреди за нощно виждане. Според официалната информация няма поводи за безпокойство за населението.

От Главна дирекция "Гранична полиция" не направиха коментар в петък, въпреки обещанието на говорителката Лора Любенова.

Доскорошни служители на Гранична полиция от града считат, че дори и да става дума за тренировъчни облитания, трябва да се обяви по какъв график се правят. Шумът при прелитанията е дразнещ и пречи на живеещите в кварталите по маршрута, по който летят хеликоптерите, недоволстват през целия ден днес кюстендилци, предаде БНР.