Пожар избухна снощи между селата Воден и Нова надежда в Хасковско. Гори широколистна гора. Днес положението остава същото, а пламъците се разрастват.

Въпреки многочасова битка с огъня, пожарникари и горски служители успяха да локализират огненото бедствие през нощта, но борбата с пожара продължава и към момента.

Предполага се, че първата искра е дошла от хвърлена край пътя цигари в късния следобед. Кметът на Александрово първа е видяла пламъците и се е опитала да ги гаси с пожарогасител – неуспешно. На място са пристигнали 5 екипа пожарникари. Те се е наложило да гасят на ръка, защото гората е прокопана от иманяри и тежка техника трудно може да влезе в нея. 

След локализирането на пламъците цяла нощна място са дежурили хора, а тази сутрин гасенето ще продължи. В ранните часове на деня гората продължаваше да дими.

Кметът на Хасково Станислав Дечев заяви, че към момента за населените места няма опасност и подчерта, че през следващите дни ще е топло, отдавна в региона не е валял дъжд и заради това има голяма опасност от избухването на нови пожари.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!