Появи се нов скандален случай от плажа „Перла” край Приморско. За това алармира мъж, посетил плажната ивица край някогашната резиденция на Тодор Живков тази събота. Туристът изпрати и видео, направено в ранния следобед на 6 юни на „Перла”, от което се чува кошмарен звуков фон – живо изпълнение на оркестър, свирещ мазна чалга.

Според разказа на потресения очевидец, цитиран от lupa.bg, просташката чалга е започнала да свири от ресторанта, стопанисван от кулинаря Андре Токев около 15:30 часа в събота, когато стотици туристи са отдъхвали с децата си на плажа.

„Изведнъж гръмнаха циганиите – „Шушана”, „Я, елате пиленца при батко”, „Тошка” и ред други гнусотии. Отидох да протестирам, но никой не ми обърна внимание. Казаха ми, че ресторанта вече не работи, защото има частно парти. Частно парти на обществен плаж посред бял ден! На всичкото отгоре предварително ни бяха прибрали по 30 лева за чадър и шезлонг, без да ни предупредят, че ще ни изнасят гнусен чалгаджийски концерт!”, гневи се туристът.

Той се сетил да направи видеоклип с музикалния фон на най-хубавия откъм природни дадености плаж на Приморско едва към 17:30 часа, когато повечето летовници напуснали възмутени.

Чалга концертът на „Перла” се е състоял заради лятна сватба между англичанин и българка. Сватбената церемония е била насрочена за 20 часа вечерта, но пристигналия много по-рано оркестър получил задание от сватбарите да подгрява гостите от следобед.

„Мнозина протестираха напразно. От управата на плажния комплекс „Перла” се държаха арогантно и по мутренски и не пожелаха да чуят доводите ни, че този плаж е обществен и не може посред бял ден някой си да реши да тероризира курортистите с вулгарни децибели”, възмутен е мъжът.

Що се отнася до сватбата, проведена на 6 юни вечерта, то купонът продължил до ранни зори, а силната музика е достигала до северната част на град Приморско напук на категоричната забрана за жива музика след 23 часа.

„Убеден съм, че са изпратени десетки сигнали срещу музикалния терор, който продължи до ранни зори на 7 юни, но никой не е взел мерки, защото концесионерът на плажа „Перла” е тежък връзкар. Мои познати са опитали да отидат на дискотека на „Перла”, когато чули музиката към 2 след полунощ. Решили, че това е единственото място, на което могат да се забавляват на открито.

Дебеловрати охранители обаче ги прогонили – обяснили им, че има сватба и че не допускат никого! Значи забраната за музика може да важи за всички други заведения по морето, само не и за „Перла”. От началото на този летен сезон това е четвъртата сватба, която се провежда там”, докладва служител в хотел „Перла де сол”, който се намира досами Северния плаж в Приморско.

Вчера на плажа „Перла” гръмна грандиозен скандал, след като самозабравил се мутрафон опита да вкара джета си в морето, газейки през пясъчната ивица с мощния си джип. Возилото обаче затъна в морето и се наложи багер също да нахлуе на пясъка пред стотици смаяни летовници, за да изтегли закъсалия джип.

Проговори собственикът на джипа, затънал на плаж "Перла" (СНИМКА/ВИДЕО)

Заради случая от Министерството на туризма се самосезираха и стартираха проверка, като обещаха, че ще наложат солена глоба на концесионера и че при друго нарушение договора за отдаване на плажа ще бъде прекратен. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!