Както БЛИЦ съобщи, агресивен питбул разкъса крака на жена в жилищен блок, в центъра на Асеновград. Кучето вече два пъти е нападало хора в сградата, без да бъде провокирано. Полицията е уведомена за случая и започна незабавна проверка.

При инцидента е пострадала 47-годишна жена. Питбулът я нападнал на последния етаж, където е общата тераса на кооперацията.  Живеещите в сградата настояват кучето да бъде изселенно, тъй като това не е първото му нападение над човек от блока. „Стресът е просто неописуем. Страх ме е да сляза. Страх ме е да се кача до апартамента си”, коментира потърпевшата Елена Кръстева, съобщава Нова тв.

Тя е касиер в блока. В деня на инцидента се качила да направи оглед на общата тераса - съседи се оплакали за пореден път от домашния любимец. „Огледах терасата и тръгнах да се връщам и в този момент синът й излезе. Има достъп до тересата от тяхната стая и кучето след него. Кучето се засили срещу мен. Аз ...ми се губят моменти. Не знам какво съм направила. Чантата ми беше хвръкнала на една на единя край и само си спомням как ме захапа, жестоко. Шурна кръв и оттам едвам се свлякох надолу”, обясни още Кръстева.

По думите й собствениците дори не се опитали да спрат кучето. Нападението е извършено за секунди.  Пострадалата е с все още отворена рана. Наложило се заради инцидента да лежи в болница, където е претърпяла и операция. „Имах три огромни дупки. Една седмица бях на домашно лечение, антибиотик и превръзки, след това се влоши състоянието и се наложи да вляза в болница”, сподели още пред NOVA потърпевшата.

Това не е първото нападение от питбула. Преди години бил нахапан и друг човек от блока. Съседите се страхуват да ползват общата тераса, тъй като кучето се разхожда непрекъснато на нея. „Никой не може да препари. Там трябва да си много смел и въоръжен, за да отидеш горе на терасата”, коментира Любен Арнаудов, съсед на пострадалата.

Собственикът на питбула има друга версия за случилото се. „Качила се горе с майка ми на терасата, но обаче нито на тази врата ми се обажда, нито на другата и аз виждам майка ми на вратата и отварям външната врата майка да влезе от терасата. Госпожата отстрани не я виждам и кучето излезе и я захапа леко за крака. Два зъба. Няма й нищо на госпожата. А и госпожата замахна с чантата все пак. Не се е нахвърило веднага така”, обясни Петко Даскалов. Мъжът твърди, че питбулът  има необходимите документи и ваксини.

От полицията заявиха, че ще глобят мъжа, защото е пуснал кучето от дома си без намордник. Според юриста по човешките права Михаил Екимджиев в този случаи общината и полицията могат да действат само по жалба на пострадалите. „Тъй като е налице в случая само лека телесна повреда, няма място за намеса на прокуратурата и полицията. Просто трябва да бъде предявен граждански иск за обезщетение”, коментира Екимджиев.
Потъревшата твърдо е решила  да съди собственика на кучето.