Двама от простреляните в мелето в Розино вече са оперирани в УМБАЛ „Свети Георги“, пише marica.bg. От черния дроб на Юлиан Пиронков /52/ са извадени две сачми, с метални пирони е укрепена костта на крака на 35-годишна родилка Дудка, казаха близки на двамата пострадали. В болница са още двама, те са с травми от удари с колове и камъни.

За да оперират Юлиан роднините от Скендеровия род събрали около 1200 лева, за да му платят здравни осигуровки и той да се лекува. Без тази подкрепа той е трябвало да плати 5000 лева за операцията.

Дудка внесла 2100 лева за металния пирон за ортопедичната операция.

Районна прокуратура-Карлово вече привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже от Розино за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие

С обвинения вече са С.М., на 30 г., А.С., на 32 г., И.С., на 24 г,, А.С., на 47 г., за това, че в събота, на 22.06.2019 г., в Розино, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 22.06.2019 г., в са държали огнестрелно оръжие, без да имат за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. В момента продължават активните процесуално-следствените действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите лица и др.

По същия случая за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/, които се разглеждат от Районен съд-Карлово, а останалите са разпитани като свидетели и освободени. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност . Вчера на пресконференция в Карлово директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков заяви, че за мелето в Розино са задържани общо 52 лица.