Както БЛИЦ съобщи началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев д-р Милан Първанов е починал от усложненията на Covid-19.

Новината за смъртта му шокира гоцеделчевско, където няма човек, който да не го познава. Според местните д-р Първанов е сред отличните специалисти-анестезиолози в цялата страна, пише struma.com.

Трагедията е огромна: Известен лекар издъхна с COVID-19 в "Пирогов"

Преди дни д-р Първанов е бил хоспитализиран в Пирогов, където състоянието му рязко се влошило и починал от усложнения на Covid-19. 
МБАЛ – Гоце Делчев още през май приемаше болни с Covid-19, особено когато село Осина, община Сатовча стана огнище на заразата с 23-ма заразени само за 3 дни.

Инфекциозното отделение беше препълнено, направиха се две нови Ковид отделения и пред всичкото това време д-р Първанов бе на първа линия при лечението на болните, създавайки нужната организация за справяне с тежката ситуация в болницата и въпреки недостига на кадри.

Зарази се с коронавирус и заедно с още 2 сестри и 2-ма лични лекари от здравното заведение излязоха под карантина . В началото състоянието им не бе тежко, но явно в последствие вирусът е победил всеотдайният д-р Първанов.