Заместник-председателят на ОбС в Благоевград Илиян Георгиев е новият директор на Териториалното поделение на НОИ. Според окончателните резултати от проведения конкурс за мястото Георгиев го печели с 50,99 точки - сбор от представянето му на теста, практическия изпит и интервюто, на което се яви миналия вторник.
Втори след него с 45,90 точки се нарежда другият финалист - бившият заместник областен управител и настоящ главен секретар на РЗИ - Благоевград Димитър Димитров.
 
На трето и четвърто място - само по оценките от теста, се нареждат бившата шефка на НОИ Антоанета Станишева и ексбанкерката Елка Апостолова - с по 28 точки, които не им стигнаха да минат на следващото ниво от надпреварата. Последна с 26 точки е бившата главна счетоводителка на Онкодиспансера Нина Марчева.
 
Новият директор на НОИ - Благоевград е възпитаник на бившия Икономически техникум в Благоевград и има магистърска степен по финанси от Великотърновски университет. Има 17 г. стаж в големи компании като регионален мениджър и търговски директор, но в момента върти онлайн търговия с авточасти. Миналата година Георгиев се нареди на четвърто място по номинации за влизане в листата на ГЕРБ за общински съветници - за него гласуваха 254 от общо 370 делегати на събранието, което излъчи кандидатите си за участие в местната власт. На самите избори Георгиев беше доста назад в листата, но преференциалният вот го издърпа от 19-ото място, отредено му от съпартийците, и го вкара в местния Общински съвет, където в момента кара първи съветнически мандат.
 
Най-вероятно новият директор Илиян Георгиев ще бъде представен на близо 90-членния екип в НОИ - Благоевград още тази седмица.