Кметицата на курорта Лозенец Мария Василева е подала оставка. Така култовото селище край морето влиза в избори. Желанието на местната власт е за избори „2 в 1“, но дали това ще се случи ще реши президентът генерал Румен Радев.
Мария Василева е в майчинство и е подала оставка с мотив, че иска да е близо до семейството си и да се отдаде изцяло на грижите за двете си деца, пише Труд.
 

Мария Василева, снимка: Gramofona.com
 
„За да няма спекулации и некоректни помисли от когото и да било, община Царево, както винаги, се държа като изключително демократична европейска община. Това, на което аз и екипът ми държахме е решението на г- жа Василева да си е само и единствено нейно. Свещено право на всеки родител е да предпочете семейството като кауза пред която и да е друга. Убеден съм, че Лозенец продължава да е кауза за г-жа Василева, тъй като тя през тези пет години беше един изключителен кмет и постави летвата за всеки следващ много високо“, коментира кметът на община Царево инж. Георги Лапчев и добави:

„На събранието в курорта, където кметицата обяви решението си, присъстваха огромна част от жителите му. Това което споделих пред тях в своята реч бе че всички сме длъжни да се съобразим с решението на Мария Василева и никой няма право да отправя упреци от вида, че абдикара. В края на моето, а и на нейното обръщение към събралите се хора, последваха аплодисменти, което е най сигурният знак, че посоката и начинът на управление в община Царево, и в частност в Лозенец, са правилни и в интерес всички хора. Както се казва: управление се взема с морал и се сдава също с морал.“