Туристи се карат на плаж Делфин край Царево заради забраната за нудисти. От неделя върху пясъка е поставена табела с надпис „Плажът не е нудистки!“.
До спора се стигна, след като наемателят направи опит да изгони нудистите от мястото, което е известно като най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие.

„Дори по време на комунизма такова нещо не е имало. Не е идвала милиция“, каза пред камерата на бТВ един от нудистите. "Няма да остане плаж по това Черноморие, в който да не се намеси т.нар. „бизнес“, добавя той.

Не ми е приятно, че има голи хора тук, сподели пък възрастна дама. Много хора казват, че им е много хубаво тук, но заради нудистите няма повече да идват, разказва тя.

Не ми пречат хората без бански, особено, ако изглеждат добре, казва пък друг от анкетираните.

Спасителите на единствения пост признават, че не правят разлика между плажуващите, но следят те да не се смесват.
Ако някой се дави, ще скоча и ще го спася, независимо дали е облечен или гол, каза Андрей Борисов.

Чадърите и шезлонгите са без пари, но само за хората, които са с бански.

От Община Царево твърдят, че наредба и глоби за нудизъм няма.

„Една малка група хора вярват, че това е техният плаж. Един наемател си мисли същото, но ако някой може да претендира за собственост, това са местните хора, които знаят, че това е плажът на всички“, заяви кметът Георги Лапчев.

Според хората, там проблемът ще ескалира в следващите дни, когато се очаква да пристигнат много отпускари и свободно оставената за тях зона няма да може да ги побере.

Те настояват малкото плажче в парк Странджа да бъде възстановено в предишния му вид и да бъде обявено от държавата за екомясто.