Красива българка ще е бъдещ офицер. Патриотичната песен "Вятър ечи, Балкан стене" на Добри Чинтулов е сред любимите на Атина Трайкова. 

Тя е на 20 години и родом е от град Берковица. Завършила е Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ в град Монтана, където е изучавала английски и руски език, съобщава "Трафик".

В момента, Атина Трайкова е курсантка в Национален военен университет „Васил Левски“, град Велико Търново и се чувства горда с избора си.
Атина описва себе си като човек, който цени традициите и обича родното. Харесва поезията, както и рециталите, изпълнени с чувство и патос.


"Винаги съм харесвала военните филми и книги. Спомням си, когато бях малка, предпочитах баба да ми пее патриотични и маршови песни, а любимите ми такава бяха „Вятър ечи, Балкан стене“ и „Хубава си моя горо“.  Между детските ми плюшени играчки, барбита и принцеси, място винаги намираха малки войничета и танкове. След време да бъда офицер се превърна в моя мечта, затова избрах да се обучавам в Националния военен университет „Васил Левски“.  Днес съм горда с избора си", признава тя. В момента Атина учи специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, със специализация „Разузнаване“  и гражданска специалност „Национална и регионална сигурност”.

"Красотата на жената не е само външният ѝ вид. Напротив, тя е съвкупност от силата на духа, от нейната независимост, от способността да си поставя цели, които може да изпълни  и не на последно място – чаровността, която е вродена на всяка една от нас", разкрива младата жена.