Рибарите на юг от Бургас отново се оплакват от нашествие на делфини. Всички даляни масово са се заредили с „пингери“ – устройства, шумът от които би трябвало да ги държи далеч от риболовните зони, но това не помага, пише "Труд".

„Един делфин ни наближи, разходи се спокойно около нас, като ни обиколи няколко пъти, и после замина. Сварихме мрежите разпокъсани и сме ги шили от зори, близо пет часа“, оплакаха се морски вълци.

Делфините са там, където е рибата, разказват местните. В момента има много цаца. Едра е и пълни мрежите на далянджиите, които я ловят в големи количества. Цената й на пазара в Бургас е непроменена – 2 лв./кг., а следобед търговците я свалят с левче. Има океанско попче – замразено по 5 лв., лаврак и ципура – съответно по 14 и 15 лв. Култивираните миди са по 2 лв., а пушеният паламуд си пази цената- 12 лв. бройката.

Пролетният сафрид все още е мит, не се е появил. Водата се стопля и всеки момент чакаме пасажите, обясниха рибарите. Миналата година са започнали да го ловят на първи май, припомнят те.