Пастор от село Костиево, който беше заразен с COVID-19 и бе интубиран близо две седмици, е починал. Това съобщиха от Областния медицински щаб в Пловдив. 

47-годишният мъж се е заразил на евангелистката сбирка в Перущица в началото на месец юни. Той е четвъртият евангелистки пастор, присъствал на събранието, който загуби битката с коварната болест. 

Нещо скандално се случва в Перущица след заразата с К-19 заради сбирка на евангелисти 

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 279. От тях в общините:  Пловдив – 147,  Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

Умря ромският пастор, който подпали Пловдивско с К-19, заразил е и съпругата си 

„Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР.

Следим внимателно и указанията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни, коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, цитирана от "Марица".

Случаите от днес са 5 и всички са на домашно лечение към момента. От тях в Пловдив са 2 – мъж на 19 години, посетител в дискотека „Сикретс“ . Вторият е полицай на 42 години,  изследват се контактните му лица. Останалите трима са в областта – 1 от община Асеновград -военен, от община Кричим-жена на 80 години и 1 мъж от община Марица.

Относно въпроси, свързани с установен случаи на надзирател в затвора в Пловдив, уточняваме, че са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Надзирателят е на домашно лечение.

Към днешна дата оздравелите пациенти са  103, а на домашно лечение са 123.

Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент  е интубиран.