Общо деветима надзиратели от Затвора във Варна са били приети в Клиниката по токсикология във Военноморската болница поради обгазяване по време на пожара, станал във вторник. Осем от служителите са били прегледани и приети за лечение в болницата още в следобедните часове, съобщи пред Радио „Фокус“ – Варна началникът на здравното заведение проф. Ивайло Въжаров.
 

Вчера е приет и още един от надзирателите. Веднага на служителите на Затвора е проведено лечение в така наречената барокамера. В момента всички са в добро състояние и утре ще бъдат изписани. Причината да бъдат приети е, че са се обгазили поради вдишване на газове по време на пожара.
 
Както БЛИЦ съобщи, вчера от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града съобщиха, че пожарът в Затвора е станал във вторник следобед. Около 14.20 часа е подаден сигнал. Пожарът възникнал в приземно помещение.
 
Според съобщението на полицията, при инцидента на място не е имало пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение след възникнала ВиК авария. Унищожени са електрически кабели, ПВЦ тръби, мебели, опушени са 20 кв. м стени.