Претърсвания се извършват в дома и в служебния кабинет на прокурор от Русе. Както БЛИЦ съобщи, специализираната прокуратура влезе в дома и на секретаря  на президента Румен Радев -  Пламен Узунов.

След разрешение на съдия днес са започнали обиски – както личен, така и на кабинета на прокурор Николай Николов в Съдебната палата.

Извършват се претърсвания и изземвания. Изземват се веществени доказателства, като след анализа им наблюдаващите прокурори ще преценят дали са налице достатъчно доказателства за ангажиране на наказателна отговорност, пише rusemedia.com.



Действията са по повод разследването, което се води от специализираната прокуратура срещу висши длъжностни лица и магистрати за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

Спецпрокуратурата разследва секретаря на президента за търговия с влияние СНИМКИ

Секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. той е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд, става ясно от прессъобщение на прокуратурата. 

Шест дни по-късно решението става публично достояние.  Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил и е избран друг кандидат.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ