Пловдивската Окръжна прокуратура поиска условня присъда за д-р Иван Димитров, който е съден за убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха. Пледоарията на държавното обвинение в лицето на Георги Пенев бе кратко.

Според него в случая има смекчаващи вината обстоятелства. Прокурорът поиска наказанието да не бъде изтърпяно реално.

„Жертвата е предизвикала обвиняемия. Бил е под влиянието на наркотици – морфин. Хвърлял е предмети и нож по обвиняемия. Джевизов е обществено опасен и многократно осъждан“, заяви Пенев, цитиран от "Трафик". 

Предмет на раздора се оказа златен синджир с кръст. И майката на Плъха и д-р Димитров проявиха притенции за бижуто. „На сина ми е. Незнам от къде е, но го носеше“ , заяви Златка, след като председателят на съда го показа в залатя. „Имам го от 20 години.

Подарък е от майка ми и бащя ми след екскурзия в Гърция. Свалих го с дрехите си, преди да вляза в банята“, заяви пък медикът. „Прокуратурата е поставена в тази позиция, да пледира за неизбежна отбрана.

От фактическата обстановка е очевидно, че не се касае за такава. На какво отгоре това снизхождение? Изсипа се една информация на медиите, че се наддигнаха хората и протестираха. Но информацията не е била коректна. Изкараха, че едва ли не децата и жената на д-р са били в дома си и са били заплашени“, каза още Елдъров.

От думите на адвоката става ясно, че оръжието на убийството е изчезнало мистериозно. Той подозира, че нарочно е скрито. Докторът признал, че го хвърлил в кош до ВИХВП, но в последствие не е намерен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!