Ври и кипи в полицията в Сандански. Дисциплинарна проверка срещу двама полицаи, заради побой над пиян шофьор, принудил патрула да го преследва, разкри латентната вражда в управлението и действието на противникови групировки сред местните ченгета, шушукат из курортния град, пише Struma.com.

Случаят извади наяве злостни коментари по адрес на полицаите, Валентин Бешков и Янко Сулев, заловили мъртво пиян шофьор, препускал по пътищата.

Припомняме, че санданчанинът Г. Андонов се оплака от побой. Той обвини Сулев и Бешков, че са го ритали с бутонките, че са го удряли с палките. Полицаите от своя страна обясняват случилото се, като прецедент, изключително опасно поведение на шофьора, който с обратен завой избягал от патрула, карал като бесен по пътищата, изоставил колата си, направил повторен опит за бягство. Бил заловен и след битка с полицаите и търкаляне по улицата, е закопчан с белезници.

Лекари свидетелстват, че когато пияният и бит мъж е докаран в полицията, полицаите били кални и мръсни, единият се оплаквал от болки в корема, заради ритници, отнесени от задържания, който дори, за малко, не прегазил единият от тях при маневрата си обратен завой. При едно от задържанията на криминалнопроявено лице полицаят В. Бешков преди време пострада, бе със счупена ръка от подобен агресор на пътя.

През октомври същият този полицай пък скъса мускулна връзка, гонейки криминален престъпник, когото залови с дрога. Справка показва, че Бешков и колегата му имат най-много заловени пияни шофьори, наркомани и дилъри зад волана в полицейското управление на курортния град. Случаят с бития пиян шофьор предизвика противоречиви коментари и в обществото. По-голямата част от санданчани в коментарите си са на страната на двамата полицаи, които са обект на прицел. Все още не е забравен ужасът от това, как шофьор прегази и уби малко дете на улица в Сандански преди месец. Хората славят Господ, че не е допуснал пияният Андонов да убие някого, тъй като минути преди той да влезе с бясна скорост в улицата, където е бил задържан са играели 20 деца, казаха  свидетели.

Вчера коментар за случилото се публикува и евродепутатът Н. Бареков.
Ето какво написа той: Този бо**** е заловен пиян като талпа да кара по международния път Е79 (вика 2-3 ракии, смятай селски по 60 градуса) и твърди, че полицаите го били набили и “влачили гол по земята”.... не е затрил човек, семейство или цял бус по божията воля и чиста случайност. Малко, твърде малко му е било, ако е ял бой. Подобни уроди трябва да се наказват сурово и на момента. По бърза съдебна процедура в рамките на седмица и то от 10 години строг затвор нагоре. А това говедо направил и гонка, защото не искал да му вземат книжката. Браво на момчетата полицаи от Сандански!

Подобни коментари има и във Фейсбук. За някои действията на полицаите са осъдителни-никой няма право да бие друг човек, други обаче са категорични - За престъпниците трябва здрава ръка.