Кюстендилска общинска чиновничка си купи винетка с торба стотинки, пише struma.bg. Елена Стоянова, която работи в Техническата служба на общината, плати за винетния си стикер с купчина монети по 10 ст.

Парите били събирани в буркан  цяла година, а преди няколко дена към тях били прибавени няколко железни двулевки, за да се достигне нужната сума. Така непосилната сума от 97 лева не се оказала удар върху семейния бюджет на чаровната кюстендилка, която е популярна с това, че е запален планинар, а и много голям домашен майстор.

Паричките в буркана били събрани неусетно, разказва изобретателната кюстендилка и допълва, че всеки ден, след като се прибирала в дома си, пускала в буркана всички монети от по 10 ст.

В края на миналия месец Елена преброила паричките и установила, че трябва да прибави към събраната сума още малко, за да са точно 97 лв.

„Аз от години така си събирам парите за винетка”, споделя продавачка в един от магазините до община Кюстендил. Тя допълва, че всички стотинки от джобовете й вечерно време отивали в специално пригоден трилитров буркан, стоящ в преддверието на жилището й.

„Аз пускам всякакви стотинки - и по 1 ст., и по 2 ст., и бели, и жълти, всякакви, без левчета”, обяснява жената и допълва, че в деня преди да си плати винетката отделяла една вечер, за да преброи стотинките и да ги пусне в найлонови пликчета по 1 лв.

На въпроса не й ли правят проблеми жената отговаря: „Защо да ми правят, това са пари, ама трябвало да броят, мен какво ме интересува, аз съм си ги преброила и като клиент си плащам, така че продавачът на винетки да брои”, казва жената.