Обвиняем за дрога „разконспирира” бившата си приятелка, че е станала таен свидетел срещу него. Софиянецът Димитър Дойчинов-Дойко бе сред арестуваните миналата седмица за участие в група за разпространение на наркотици в Бургаско. Лидер на бандата според прокуратурата е Слави Желязков, роден в Бургас, но живеещ в столицата, съобщава "Флагман".

От държавното обвинение обявиха, че Дойчинов и бургазлията Румен Темелков са йерархично непосредствено под ръководителя Желязков.
На делото за мярката за неотклонение миналата седмица изплуваха и други любопитни данни.

Адвокатът на Дойко обаче оспори обвиненията към клиента му с аргумента, че те са бланкетни и декларативни. Нямало гласни доказателства, че Дойчинов е действал на територията на Бургас и областта.

В един момент адвокатът обяви: Подзащитният ми спомена, че той е разпознал сред свидетелите с тайна самоличност бившата си приятелка, която е служител в МВР и му обещала разплата. Предположи, че е тя, но ако иска, той после може да каже повече.

Димитър Дойчинов след това наистина коментира казуса.
Като четох показанията, ми стана ясно, че единият анонимен свидетел е бившата ми приятелка. Търсеше ме и ме тормозеше. Каза, че ще ми се случи случка, ако не бъдем заедно, каза Дойчинов в усилията си да убеди съдията, че е несправедливо натопен.

Той и останалите шестима обвиняеми арестанти останаха с мярка „задържане под стража”. Очаква се тази седмица определението на Специализирания наказателен съд да бъде обжалвано от обвиняемите пред горната инстанция.