Тя е нa 24 години и в момента учи в Лесотехнически университет в град София. Умее да свири на гайда, красива е и люби, тачи и милее всичко българско и родно.

Нейното име е Николая Никова и е родом от село Момчиловци. Едно момиче, което стои далеч от материалното и от наложените клишета.За нея най-важно е близките ѝ да са здрави, а щом се събуди, да усеща полъха от чистия въздух на Родопите, да яде истинска храна и да пие чиста вода, пише trafficnews.bg.Николая Никова е и солист в 100-те каба гайди.Освен всичко останало, Николая носи и короната от конкурса „Мис Родопи”, в който се записва, след като разбира, че кандидатките за титлата от Родопите се броят на пръстите на ръката ѝ и решава, че е добра идея да се пробва, защото е важно победителката да бъде именно оттам.

Със своите прабългарски черти, дълга кестенява коса, перфектни мерки и за капак таланта й да свири на гайда тя впечатлява журито от пръв поглед, а след победата заминава за Китай, където представя българското кисело мляко от Момчиловци, на което е лице.