По две водещи версии работят разследващите тежкия авиоинцидент, който стана край стадиона в село Оризари в събота. Около 10,20 ч. там се разби малък самолет, а двамата мъже в него загинаха. Най-вероятните причини за трагедията са или техническа неизправност на машината, или пилотска грешка, съобщава "Марица".

Секунди преди нещастието двуместният лек самолет прелетял над пълния селски стадион като атракция по случай откриването на състезание за дронове. "Самолетът се снижи над стадиона и при опита да набере височина изведнъж крилото му се отчупи и падна върху тревата на терена", разказаха потресени очевидци на трагедията.

"Вероятно се е отворил люкът на кабината, при което пилотът е дръпнал по-рязко, според мен може да е било грешка. Аз лично видях как се откачи крилото, падна, в следващия момент самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата", каза Пенка Гарабетова от организаторите на състезанието.

"Ако този самолет се беше забил в някоя от къщите или на стадиона, можеше да стане още по-голяма трагедия", обяви кметът на Оризари Йордан Тотев, като посочи, че домовете на жителите на селото са били в непосредствена близост до мястото на инцидента. По думите му причината за инцидента трябва да кажат специалистите.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!