Горя скъпарският джип „Порше Кайен” на Александър Кацов от дупишкото село Яхиново, по-известен с прякора Сашо Боксьора. Той е доведен брат на бившия общински съветник и председател на Сдружението на автотърговците в Дупница Вергил Кацов, съобщава Struma.bg.
Луксозното возило е запалено умишлено, твърдят криминалисти от РУП - Дупница. Поршето е било паркирано пред блока, в който живее семейството на Кацов, в близост до ОУ „Св. Паисий Хилендрски“. Автомобилът е пламнал през нощта на понеделник срещу вторник. Бил е напръскан със запалителна течност и подпален, изгоряла е предницата.

Живеещ в блока на Сашо Боксьора видял, че джипът гори и огънят се прехвърля към съседен автомобил, излязъл и започнал да гаси. Извикал Кацов и собственика на другата кола, създала се суматоха. Излезли други хора от блока, за да спасяват автомобилите си на паркинга. На място пристигнала пожарна и огънят бързо бил потушен.

Криминалисти от РУП - Дупница работят по версията за умишлен палеж. Александър Кацов е дал показания пред тях и е твърдял, че не дължи пари и няма лоши взаимоотношения с никого. Разследването продължава. Уведомена е и Районната прокуратура - Дупница.
 

Преди няколко години горя друг автомобил на Александър Кацов, марка „Ауди”, паркиран на пряка уличка пред блока, в който живее. Все още не е установено кой е подпалвачът. Името на Сашо Боксьора се свързва в Дупница с Братя Галеви. Той е бил един от доверените им хора.

Преди няколко години фалиралият бизнесмен Димитър Владимиров, известен в Дупница като Мите Френскио, обвини Ал. Кацов, че го изнудил и купил луксозната му вила в Сапарева баня, оценена на над 1 млн. лв., на безценица - само за 30 000 лв. Тогава Мите Френскио подаде жалба до Районна прокуратура, но от там му беше отговорено, че няма извършена измама. След това се жалва на по-горна инстанция, но не получи желания резултат. Накрая Димитър Владимиров обяви гладна стачка пред Кюстендилски окръжен съд.
 

Сашо Боксьора продаде спорната вила на приятеля си - боксьора Кубрат Пулев.

Мите Френскио е построил луксозния палат с парите на възрастна французойка, като сключил с нея така наречения „бял брак“, за да може да живее и работи във Франция. Преди няколко години той обвини Александър Кацов, че умишлено е подпалил автомобила му навръх именния му ден. От разследването не се доказа, че Боксьора е поръчител или извършител на палежа. Димитър Владимиров беше собственик на култово кафене в кв. „Развесена върба“ в центъра на Дупница, но след като тръгна срещу Сашо Боксьора, се наложи да затвори заведението и в момента е таксиметров шофьор.
 

 Александър Кацов коментира лаконично случилото се: „Разстроен съм, не ме питайте нищо. Не мога да говоря”.