Днес следобед в най-красивата част на местността "Буджака" -  малкият полуостров, известен като "Германката", стана обект на безпрецедентна разправа с въдичарите, които обичайно по това време са на скалата. В сигнал, който Флагман разпострани, Петко Горанов твърди, че обикновените хора са били прогонени и в свободната лява част от него е започнало ограждане заради предстоящо голямо строителство. "Полуостровът с невероятните фиорди - култово място за поколения рибари, вече практически изцяло е частна собственост", алармира Горанов.

Той пропуска да каже, че скалите носят името "Германката" заради легенда от тоталитарно време за невероятно красива немкиня, превърнала се в персонаж на едно от най-великите стихотворения на Христо Фотев - "Морето само живите обича, а мъртвите изхвърля на брега..."Поставената от работниците информационна табела указва, че възложител на строежа е едноличното дружество "ХЕРСОНЕС", а главен изпълнител на строителните дейности ще е "ББМ Инженеринг" ЕООД. Строежът ще представлява две вилни сгради с басейн.

Флагман уточнява, че дясната част на полуострова е превърната в частна собственост в най-силните години от бизнеса на съдружниците Иво Прокопиев и Филип Харманджиев. Прокопиев построи първоначално комплекс от няколко отделни двуетажни къщи в жълто (видно от снимките), а Харманджиев вдигна екзотична постройка с вид на хасиенда от камък върху самите скали - без никаква санкция от контролните органи. До този момент туристи и рибари все пак имаха достъп до брега, но сега следващият богопомазан съсед, вероятно близък на кръга "Капитал", изцяло ще изолира простосмъртните. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!