По ваш сигнал, който е озаглавен „поредно безхаберие на управляващите“. Легендата разказва, че в Орфеевата планина е скрит пътят към отвъдното. Това, обаче, може да се окаже реалност за жителите на село Ситово, обл. Пловдив.

Рухнала преди три години подпорна стена на единствения път, свързващ селото със света, заплашва да отведе всеки в прегръдките на Хадес. Видно е, че състоянието на пътя е отчайващо.

Огромната пропаст, зееща на мястото на едното платно не е обезопасена, нито сигнализирана. заради опасността селото да остане без път, откъснато от света, тази сутрин жителите на родопското село Ситово излизат на протест.

 „Искам да кажа, че община Родопи не трябва да поема всички негативи. Те са тук от 2 месеца, а дупката е тук от 2017г. Държа проблемът да не се политизира. Излизаме на протест защото много от хората дълго време мълчат и не знаят, как да подходят към проблема. Нямаме нищо лично към никого”, казва Виделина Врачева, председател на сдружение „За Ситово”.

„Ако този път пропадне, ние няма да можем да стигнем до имотите си. Ние плащаме данъци и искаме да имаме свободен достъп до къщите си. Би било много трудно за линейка или пътна помощ да дойде тук. Не може цялата администрация да е абдикирала от това място”, казва друг жител на Ситово.

Друг протестиращ пък разказва, че е обявена нова концесия за дърводобив в района. Според него многото и големи камиони, които ще минават по този път ще го довършат.

„Общината спазва законовите процедури. Парите за тази дупка са осигурени, но трябва да намерим изпълнител, който е съгласен да я ремонтира”, каза гл. архитект на община „Родопи”.