Бургаска траурна агенция пое безвъзмездно разходите по погребението на 44-годишния Руслан от жк. „Меден рудник”. Близки и съседи се опитват с всички сили да помогнат на съкрушената на майка на бургазлията, с когото заедно живяха в блок 105 в жк. „Меден рудник”.

Припомняме, че Руслан скочи от 3-ия етаж на блока, за да се измъкне от огнения ад, който бушуваше в апартамента на 12-и октомври т.г. В резултат на инцидента мъжът бе с 40 процента изгаряния и с два счупени крака.

В четвъртък от Клиниката по изгаряния във Варна съобщиха, че опитите на лекарите да спасят живота му са останали неуспешни и Руслан е починал.

„Агенцията и в частност аз поемаме разходите по погребението, защото сме съпричастни към тежката съдба на това семейство. Живея близо до блока, в който стана инцидента, познавам Руслан и майка му, знам и какво беше финансовото им положение”, разказа пред "Флагман" управителката на погребалната агенция Наталия Иванова.

По думите й тя често е засичала Руслан в комплекса, но винаги я е поздравял с усмивка и се държал възпитано.

„Знам, че имаше някакви психически проблеми, но винаги е бил адекватен. Много тих и скромен беше. Разходите по погребението са около 1500 лв., но първо сме хора и трябва да си помагаме в трудни моменти”, каза още Иванова.

След огнения ад в апартамента, Община Бургас се зае да възстанови щетите, нанесени по имота. От пламъците напълно бе изгоряла една от стаите. А в другите помещения бе опожарено.

Огънят беше толкова голям, че успя да нанесе щети и на съседните апартаменти в блока.

Погребението на Руслан беше днес в Гробищния парк в Бургас.