Общинската избирателна комисия в Септември с пълно мнозинство прекрати предсрочно правомощията на кмета на село Семчиново Пламен Темелков, който е задържан по обвинение за участие в група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в чужбина. Селският управник беше един от 9-мата арестувани в България и по-късно екстрадиран в Марбея, Испания, където ще бъде съден.
Темелков, който седна в кметския стол на Семчиново от Единна народна партия, бе задържан през лятото в Бургас, докато бил на почивка там със семейството си и оттогава е в ареста, първо в пазарджишката полиция, а след екстрадацията бе транспортиран със самолет до Испания от нашите власти. Тъй като не ходеше на работа в кметството, той беше в неплатен отпуск и поради това Общинската избирателна комисия в Септември не му беше прекратила правомощията на представител на местното самоуправление, пише "Монитор". 

На предишното заседание през септември комисията отказа с 6 гласа срещу 3 да го освободи от кметските му задължения и сигурно Темелков щеше да си пуска неплатен отпуск от ареста до 6 месеца, но жители на Семчиново изпратиха сигнал до Централната избирателна комисия и оттам дадоха методически указания на ОИК в Септември във връзка с прилагането на Изборния кодекс и свързаните с него нормативни актове. Съгласно тях пълномощията на кмета на село Семчиново Пламен Темелков следва да бъдат прекратени предсрочно, тъй като той от 29 юни т.г. до настоящия момент /повече от три месеца/ не изпълнява функциите си на кмет на селото.

От 23 юни 2017 г. до момента Темелков е използвал платен и неплатен годишен отпуск. Едновременно с това оттогава до настоящия момент той реално изтърпява мярка за неотклонение „задържане под стража”.