10-годишно дете е ударено с шамар по врата от охранител на спортен комплекс в Бургас. Момчето обаче си ударило главата в асансьора. Спречкването между тях станало на 5 август, а вчера служителят е подал молбата си за напускане.

Пред Нова телевизия секретарят на клуба по водна топка „Арена Бургас“ София Калинкова разказа как детето се превивало от болка до басейна, а служителят Васил Ефендиев я посрещнал с думите „аз само го пернах зад врата“.

„Вечерта към 20:30 часа, когато децата излизаха след тренировката, бях извикана от децата. Те крещяха „лельо София, Петьо беше ударен“. Втурнах се към басейна. Първо забелязах 10-годишното момче свито до ъгъла на асансьора, плачещо“, заяви Калинкова. 

„Опитах се да го успокоя и да разбера какво се е случило. Той не можеше да си поема въздух, беше целият потен, а през това време децата ми разказаха как служителят Васил Ефендиев го е ударил в асансьора“, добавя тя. 

“Момчето се е опитало да избегне удара и се е ударил в стената на асансьора, от което още повече го е заболяло. Казах на служителя, че няма право да докосва което и да е дете“, заяви секретарят на „Арена Бургас“. 

Майката на удареното дете пък сподели, че не е удовлетворена от това, че Евендиев си е подал оставка и се закани да търси правата си в съда. 

„Бях на работа, когато една от майките на другите деца ми се обади, за да ми каже, че синът ми е ударен. Почувствах се зле. Нямаше как да си тръгна и много се притесних. Когато се прибрах, той плачеше. Цяла вечер не спа и постоянно говореше за това, което се е случило“, добави тя. 

„Аз се преобличах, а големите си играеха – отваряха и затваряха вратите. Той им викаше отдалече. После отидохме ние. Бяхме четирима. Извиках асансьора. Натиснахме копчето и вратата започна да се затваря, но той си сложи ръката. Накрая влезе при нас и ни крещеше. Между етажите ме удари“, разказва удареното дете. 

„Аз залитнах и си ударих главата в асансьора. Не съм го предизвикал с нищо“, добави той.

„Момчето не е палаво. Каквото и да е направило, никой няма право да го удря. Не мога да си обясня защо един възрастен човек ще удари дете“, каза пък треньорът му Светлозар Владков.

„Дори и да е бил изнервен, служителят трябваше да се извини. Той не го направи“, добавя треньорът Сергей Караджов.

От ръководството на ОП „Спортни имоти“ обявиха, че Община Бургас категорично не одобрява подобни методи за въдворяване на ред и спазване на дисциплина на територията на спортните бази. Извършена е вътрешна проверка. 

От служителя е поискано писмено обяснение, но вчера той сам е подал молбата си за напускане, която Община Бургас ще уважи.