Полицаят Цветан Благоев, който стана известен в цялата страна със скандалното си поведение, което урони престижа на МВР-Враца, бе порязан и на последна инстанция от Върховния административен съд, пише BulNews.

След като Благоев бе освободен от длъжност в началото на август 2017 година след редица скандали и връзки с криминалния контнгент, той започна да води дела срещу областната дирекция на МВР за неправомерно уволнение.

Преди броени дни ВАС категорично постанови, че жалбите на Благоев са неоснователни, като решението на магистратите е окончателно.

Бившият полицай бе отстранен от длъжност на 2 август 2017 г. със заповед на директора на областната дирекция на МВР във Враца, който му наложи дисциплинарно наказание „уволнение“. Така на 4-ти август Благоев се оказа с прекратено служебно правоотношение на държавен служител в РУ АЕЦ „Козлодуй“. 

Магистратите от ВАС потвърдиха решението на колегите си от врачанския административен съд. В мотивите си тричленният състав пише, че с действията си бившият полицай действително е уронил престижа на МВР и наложеното му наказанието е правилно.