Опашки от желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 се извиха и днес пред ДКЦ-тата и болниците в Пловдив, съобщава TrafficNews.

В кабинетите има достатъчно налични дози от препаратите на „Пфайзер”, „Модерна” и „АстраЗенека” и „зелените коридори” ще продължат да работят.Най-много хора днес имаше пред денонощния кабинет на ДКЦ „Пълмед”. Още от сутринта там чакаха над 30 души. Най-голям бе интересът към ваксината на „Пфайзер”, но имаше и хора, дошли за втора игла на Оксфордската ваксина.„Нямам притеснения да си сложа и втора доза на „АстраЗенека”. След първата нямах никакви странични ефекти, само леко ме болеше ръката на мястото на убождането. А и все още не е изследван ефектът от смесването на две различни ваксини”, обясни Ани Иванова.По няколко човека чакаха и пред имунизационния кабинет на УМБАЛ „Каспела” и Общинския COVID център в ДКЦ 2.

За първи път от няколко седмици опашка не се извиваше пред сградата на РЗИ-Пловдив и ситуацията там бе спокойна. И там обаче имунизацията продължава без предварително записан час.

От днес инспекторите започват и ваксинация с еднодозовата ваксина на "Янсен". Първи ще бъдат имунизирани представители на туристическия бранш. Вече има изпратени списъци с желаещи.