Пореден сигнал за неприятна случка в градския транспорт в Пловдив е изпратила очевидка, цитирана от TrafficNews.bg. Тя се разиграла в автобус, пътуващ по №4. Жената се качила в него около 12:20 от спирката до ПУ. 
„Едно момиче съвсем учтиво попита кондуктора дали спират на спирката пред езиковите гимназии, при което той сопнато каза, че "ако станеш, може и да спре" и спирката я подминаха, както се казва, като малка гара”, разказва жената.

„Както и да е, момичето слезе на следващата спирка и след това идва ред на моята (спирката на Захарна фабрика). Още след като минахме спирката на стадион Марица, аз и едно момче станахме и зачакахме до средната врата. Шофьорът ни погледна в огледалата и явно прецени, че за двама души не си струва да спира и си продължи, при което момчето му каза нещо и шофьорът спря доста след спирката”, допълва жената. 

„И всеки, който днес е минавал по булевард „България”, знае, че след спирката има възвишение, което е високо около метър и е заснежено. Или трябва да се катериш като планинска коза, за да стигнеш тротоара, или оставаш на улицата при колите”, обяснява жената.

 „Момчето слезе, но аз прецених, че не искам да правя опити да се катеря и да падам в снега, затова не слязох и просто реших да изчакам и да сляза на спирката на Практикер. При което кондукторът започва да ми крещи, че точно така съм била пречела и защо не съм слязла. Питам го къде да сляза, след като те подминаха спирката? Той си измърмори нещо под носа, но така и не ми даде смислен отговор”, завършва разказа си тя.

„Та явно вече е забранено да седим прави в близост до вратите, защото може да им се наложи да спират на спирките... Колко глупаво от моя страна да не се сетя по-рано”, обяснява пловдивчанката.