Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище. Пред представители на медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг Борислав Борисов.

Всички те бяха единодушни, че по случая се работи компетентно и че няма опити за прикриване на виновни.

Късно снощи жители на Омуртаг излязоха на протест в центъра на града, а по късно блокираха за около час главния път София-Варна. Тяхното искане бе за компетентно разследване на причините за катастрофа, при която загина момче на 17 години, а друг негов връстник е в критично състояние в областната болница в Търговище, съобщава dir.bg.

Прокурор Васил Ангелов заяви, че са извършени всички процесуално-следствени действия, както са и назначени необходимите експертизи.

Опровергана бе първоначалната информация, че водачът на автомобила, в който е пътувало починалото момче е неправоспособен.

Зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов, заяви че протестът снощи е блокирал за 40-60 минути главния път София-Варна, в близост до разклона за Омуртаг. Актове на протестиращи не са съставяни, въпреки, че протестът бил незаконен, уточни Мариан Михайлов.