Цялата документация по изграждането на спортната зала на Колодрума е проверявана щателно и в нея не са открити нарушения. Без съставяне на акт на нарушение е завършила и проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция. Това съобщиха от Община Пловдив по повод информацията за нарушения при обществените поръчки, с които е извършено строителството на залата.
Ето и целия отговора на администрацията:

„По повод изнесените твърдения относно „Спортен комплекс – покрит колодрум“ от Община Пловдив заявяваме, че проверката на АДФИ за Колодрума приключи без съставен акт за нарушение.
Общата стойност на Многофункционалната спортна зала – Колодрума, в Пловдив е 49 млн. лева с ДДС. В тях влизат 7.8 млн. лв., с които Община Пловдив придоби от Колоездачното дружество „Цар Симеон“ собствеността върху имота - 12 декара с незавършен груб строеж. Финансирането от Община Пловдив е в размер на почти 7 милиона лева, а останалата част са от държавата.

До момента в залата са проведени около 30 спортни, културни и други събития, сред които Европейско първенство по волейбол за младежи под 20 г., Шампионска лига волейбол за жени, Световно първенство по таекуондо, Държавен лично – отборен шампионат по колоездене- мъже елит до 23 г., Демонстративен мач по снукър между петкратния световен шампион Рони О\'Съливан и № 1 в света Марк Селби, Баскетболен мач на звездите, ММА вечер на звездите, концерти на световни звезди като Крис Норман, Васко Василев, Юрая Хийп, „Легендите“, балетни, оперни постановки и др.

На колоездачната писта периодично се провеждат тренировки на ПКД „Цар Симеон“ и на колоездачи от румънски клуб „Войнта“.
За 2017 г. вече има планирани големи събития, сред които международни волейболни мачове, Световно първенство по борба за ветерани, спектакли, концерти и др“, се казва в съобщението.

Източник: Марица