Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем Н.Д., участвал като помагач в извършване на престъпление - вземане на подкупи в „Пътна полиция“ - Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление. За времето през 2017 г. и 2018 г., в гр. Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Д. умишлено улеснил Д.С., в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Н.Д. провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа. Спрямо обвиняемия Н.Д. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!