Бургаските ученици излизат в грипна ваканция, съобщиха от Община Бургас току-що. Днес кметът Димитър Николов обяви 5 и 6 януари - четвъртък и петък за неучебни дни за всички училища на територията на общината.
Отмяната на учебните занятия има за цел да предпази здравето на децата с оглед на възникналите обстоятелства, мотивира се Николов. Основният проблем е, че времето ще е студено, а парното ще спре заради аварията в Топлофикация Бургас, пише "Флагман".

Метеоролозите също съобщават за рязко влошаване на времето, което ще започне в четвъртък. Очаква се обилен снеговалеж, придружен с бурен вятър от север - североизток, а температурите да паднат до минус 10 градуса.

Освен лошото време грипната вълна също е на път да завладее Бургас. Заболеваемостта в града е на епидемичния праг, а при тази ситуация събирането на големи групи хора на едно място не е желателно.
С цел предотвратяването на аварии, директорите на всички училища трябва да осигурят задължително дежурство на екипи, поддържащи отоплителните инсталации за периода от 4 до 8 януари включително, както и за периода с най-ниски температури. 

Директорите на детските градини и ясли на централно топлоподаване трябва да осигурят алтернативно отопление на сборните групи за периода от 4 до 6 януари включително. Останалите детски градини и ясли да работят с нормален режим при спазване на мерките, предвидени за работа в зимни условия и предепидемиологична обстановка.