Шести ден нито един от тестваните 647 души в Пловдив и областта не е дал нито една положителна проба за КОВИД-19. Добрата новина съобщи на пресконференция областният управител Дани Каназирева.

Само 3-ма са хоспитализирани към момента. Със заповед на националния щаб обаче в две пловдивски болници се приемат заразени от Пазарджишко. От там пациентите, които се лекуват в града под тепетата са общо 6 и са хоспитализирани.

Съобщената преди дни починала жена е от Пазарджик, а не от Пловдив, уточни губернаторът. Бройката на починалите от заразата в областта остава непроменена-3-ма човека от починаха от началото на пандемията.  

От началото на КОВИД-19 в областта са заразени 93-ма души, вече напълно излекувани са 81. От  заболелите 16 медицински лица вече напълно оздравели са 14.

Относно представителното проучване, което се извършва в Пловдив с тестове елайза, съгласие са дали 926 пловдивчани, което в проценти е над 80.

Каназирева коментира, че е учудена от високата подкрепа, която щабът и проучването срещат в гражданите. Това са данните от междинното проучване, накрая ще бъде обобщено всичко и съобщено чрез медиите на обществеността. 

Съобразно разпореждането на националния щаб ще бъдат премахнати всички пясъчници в детските градини и на обществените места за неопределено време. 
Към момента под карантина в областта са 2 273 души. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ