Eдна от легендите на пловдивската бохема, музиканът Стефан Костов-Тето е починал днес, съобщиха негови близки, цитирани от "Трафик".


Той си отиде на 72 години, покосен от коварната болест. Стефан Костов  е роден през 1948 г. в Кючук Париж . Завършва гимназия „Васил Коларов”. Бил много добър баскетболист. Играел в Спартак Пловдив.


Стефан Костов - Тето (в средата)

Тето е сред любимците на пловдивската младеж от края на 60-те и 70-те години, много добър мениджър, той е и човекът с най-голям стаж в легендарното пловдивско вариете. В продължение на 10 години е основен певец там и около него се въртят всички формации.

Той дърпа публиката и прави връзка с най-големите музиканти по това време. Откривател на много от големите ни музиканти. Затова всички в Пловдив го наричат Бате Тето от вариетето.

Стефан Костов е от поколението на Личо Стаунса, Ванко Филибето, Георги Алаинов - Алаина, Господин Господинов - Чоко. На юбилейния си концерт  през 2018 година Стефан Костов  се качи на сцената на Дома на културата  заедно с музикантите Васил Петров и Теодосий Спасов.