На извънредна сесия на Общинския съвет в Лом отпуснаха по 250 лева на всички 7 ранени при инцидента на 4 септември с разрушената от тир къща, при който загина 33- годишния Златко Зайков. Съветниците гласуваха и по 500 лева обезщетение за фамилията на загиналия млад баща и за стопаните на къщата.
Депутатът от монтански регион доц. Борислав Великов обяви, че удвоява помощта на пострадалите от парламентарната група на Реформаторския блок, съобщава bulnews.bg.

Действия за извеждане и облекчаване на трафика от тежкотоварни автомобили от улиците на Лом, поемането на конкретни ангажименти за реконструкция на входните пътни артерии на града, които са част от републиканската пътна мрежа, финансиране за проучване и проектиране на "Нов вход на Лом" през 2017 г. и финансиране изграждането на пречиствателна станция - решение на тези проблеми ще иска кметът Пенка Пенкова от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Решенията на Общинския съвет изцяло бяха подкрепени от народните представители Десислава Атанасова-ГЕРБ, доц. д-р Борислав Великов-Реформаторски блок и доц. д-р Петър Чобанов-ДПС. На извънредното заседание присъства и областния управител Ивайло Петров.1,5 милиона лева е предвидила АПИ за основен ремонт на ул. "Софийска" през 2017- та година, обяви инж. Дончо Атанасов. Ремонтът не само на ул. "Софийска", но и на "Ковачишка", която е част от републиканския път II-11 Видин-Лом-Козлодуй, е проблемен, заради неизградените колектори за отпадни води и водопроводи, след като през 2011-2015 г. проектът за Водния цикъл на Лом не бе изпълнен.